Instagram filtterit vs. Lightroom presetit – kumpaa kannattaa käyttää?

Instagram filtterit ovat Instagramin omia filttereitä, joilla voi muokata kuviin erilaista tunnelmaa. Instagram filtterit ovat kuitenkin hyvin rajalliset, minkä vuoksi kannattaa ennemmin käyttää Lightroom Presettejä.

Lightroom Presetit ovat esiasetuksia eli valmiita filttereitä, jotka voi napsauttaa päälle yhdellä klikkauksella Lightroom-sovelluksessa. Toisin sanoen, Lightroom Presetit ovat oikotie tunnelmallisiin ja näyttäviin valokuviin.

Lightroom Presetit ovat Lightroom-sovelluksessa käytettäviä esiasetuksia eli niitä voi myös kutsua filttereiksi. Jotta saat Lightroom Presetit käyttöösi, sinun tulee asentaa puhelimelle Lightroom-sovellus. Löydät sovelluksen appikaupasta niin iPhone- kuin Android-puhelimille.

Miksi Lightroom presettejä kannattaa käyttää?

Presettien etu on siinä, että ne nopeuttavat kuvankäsittelyä: voit esimerkiksi aktivoida Lightroomissa useamman kuvan kerralla ja klikata sitten tiettyä presettiä, jolloin kyseisen presetin asetukset tulevat käyttöön kaikille valituille kuville. Kokeile alla olevaa kuvaa ja näet, miten preset muuttaa kuvan ulkonäköä.

Lightroomin Presetit ovat myös laadukkaampia kuin Instagram filtterit. Toisin sanoen, Lightroom presetit mahdollistavat kuvankäsittelyn paljon laajemmalla skaalalla kuin Instan omat versio.

 

Instagram filtteri
Jälkeen (vasemmalla) ja ennen (oikealla).

 

Kokeila alla, miten kuva muuttuu: liikuta nuolesta, jolloin näet, mitä presetti voi tehdä kuvalle.

Mitä hyötyä Lightroom Preseteistä on?

Sen lisäksi, että Lightroom Presetit nopeuttavat kuvankäsittelyä, ne myös opettavat sinua muokkaamaan valokuvia. Kun aktivoit minkä tahansa Presets.fi-kaupasta ostetun presetin, näet kaikki asetukset miten kyseistä kuvaa on muokattu. Tämä opettaa sinua kokeilemaan erilaisia asetuksia myös itse.

Presetit ovat omiaan heille, jotka eivät vielä ole kuvankäsittelyn ammattilaisia, tai joille kuvankäsittely on vielä vierasta. Presettien avulla omiin kuviin saa ammattimaista ilmettä, ja kuten edellä mainittu, asetuksia tutkimalla pystyy myös itse opiskelemaan lisää kuvanmuokkauksesta.

Presettien avulla pystyt myös luomaan visuaalisesti kauniin ja yhtenäisen Instagram feedin itsellesi tai brändillesi. Lightroom Presetit mahdollistavat siis paljon enemmän kuin tavalliset Instagram filtterit, joilla on vaikea luoda omaa persoonaa, sillä samoja filttereitä käyttävät kaikki. Lightroom Presettien juju on siis siinä, että voit aina säätää lisää ostamiasi presettejä, sillä ne eivät ole “lukittuja”; näet, miten kuvat on käsitelty, minkä lisäksi voit muokata asetuksia mielin määrin ilman, että alkuperäinen ostettu presetti muuttuu.