Lightroom Presets

Lightroom Presets

Lightroom presetit mahdollistavat kuvankäsittelyn ammattimaisella tasolla. Presetit ovat Lightroomin esiasetuksia eli valmiita filttereitä, jotka voi napsauttaa päälle yhdellä klikkauksella! Toisin sanoen, Lightroom presetit ovat oikotie tunnelmallisiin ja näyttäviin valokuviin. Samalla presetit opettavat sinua käsittelemään kuvia myös itse.

Lightroom presettien etu on siinä, että ne nopeuttavat kuvankäsittelyä: voit esimerkiksi aktivoida Lightroomissa useamman kuvan kerralla ja klikata sitten tiettyä presettiä, jolloin kyseisen presetin asetukset tulevat käyttöön kaikille valituille kuville. Prettejä voi käyttää niin .raw- kuin .jpg-kuvissa. Presetti sisältää valmiiksi tallennettuja muokkauksia, jotka antavat kuvalle erilaisen ilmeen, tunnelman ja sävyn.

Presets.fi-verkkokaupan tuotteet toimivat yhdessä Adobe Lightroom -desktop version kanssa. Tulevaisuudessa voit ostaa verkkokaupastamme myös puhelimeen soveltuvia filttereitä.

Jotta voit käyttää presettejä, sinulla tulee olla käytössäsi Adobe Lightroom -ohjelma. Presettien asennus on helppoa, ja asennuksen jälkeen voit yhdellä klikkauksella muuttaa yhden tai useamman kuvan tunnelmaa ja sävyä kerralla!

Lightroom Presets

Presetit mahdollistavat kuvan muokkaamisen yhdellä klikkauksella. Presets.fi-verkkokaupassa on tarjoalla erilaisia ja eri tunnelmia tuovia paketteja, joita lisätään kauppaan kaiken aikaa. Preseteillä voidaan muun muassa vaikuttaa kuvien valoihin ja varjoihin, sävyyn, terävyyteen ja sitä kautta koko kuvan tunnelmaan.

Jokainen presets-paketti sisältää useamman presetin. Jokainen presetti on hieman erilainen, minkä ansiosta sinulla on useampi vaihtoehto valokuvien muokkaamiseen. Suurin osa paketeista sisältää 10-25 presettiä, minkä lisäksi voit myös säästää ja tutustua bundles-tarjouksiin.

Lightroom Presets
Lightroom Presets: Ennen ja jälkeen

 

Testaa, miten kuva muuttuu

Liikuta alla olevan kuvan nuolta ja testaa, miten kuva muuttuu presetin esiasetuksilla. Presetin esiasetuksilla voidaan muokata kuvan valoja ja varjoja, valkotasapainoa, sävyä, terävyyttä tai vaikka rakeisuutta, jos kuviin halutaan filmikuvamaista tunnelmaa.

Mitä hyötyä Lightroom Preseteistä on?

Sen lisäksi, että Lightroom Presetit nopeuttavat kuvankäsittelyä, ne myös opettavat sinua muokkaamaan valokuvia. Kun aktivoit minkä tahansa Presets.fi-kaupasta ostetun presetin, näet kaikki asetukset miten kyseistä kuvaa on muokattu. Tämä opettaa sinua kokeilemaan erilaisia asetuksia myös itse.

Presetit ovat omiaan heille, jotka eivät vielä ole kuvankäsittelyn ammattilaisia, tai joille kuvankäsittely on vielä vierasta. Presettien avulla omiin kuviin saa ammattimaista ilmettä, ja kuten edellä mainittu, asetuksia tutkimalla pystyy myös itse opiskelemaan lisää kuvanmuokkauksesta.